Как да изберете компютри за Вашия бизнес?

Как да изберете компютри за Вашия бизнес?

Компютрите са неизбежна част от всеки един бизнес, но това да изберете правилния за Вас, не е лесна задача. В основата на всеки успешен бизнес са правилните инвестиции. Именно затова са Ви необходими компютри, които ще покриват вашите нужди, но няма да ви разорят. Трябва да намерите перфектния баланс между цена и качество. Ако сте взели решението да закупите нова техника за бизнеса си, обмислете внимателно от какво има нужда той. Консултирайте се безплатно с екипа на ITArea, за да изберете възможно най-подходящата техника за Вас, която да Ви бъде от полза.

Лаптоп или настолен компютър

Това е доста лесно решение, което има голяма разлика относно цената. Лаптоп със сходни параметри винаги ще е по-скъп от настолните компютри, също така, колкото по-тънък, лек и удобен е лаптопът, толкова по-висока ще бъде и неговата цена. Ако нямате нужда да пренасяте компютъра си, винаги ще е по-изгодно да заложите на настолен компютър.

Процесор

Лесно е човек да се изгуби в параметрите на модерните процесори. Производителите не улесняват нещата, като правят имената на моделите все по-сложни. Най-лесният вариант да прецените производителността на процесора е да проверите как се представя в тестове. Има множество източници свързани с тази информация. По-сложният въпрос е как да разберете какъв процесор Ви трябва. Ако програмите които използвате имат препоръчителни изисквания, това е добро начало. Също така можете да намерите тестове покриващи вашите конкретни нужди.

RAM

RAM или памет с произволен достъп е един от най-важните ресурси на вашия компютър. Но за разлика от процесора, ако си купите повече RAM, отколкото ви е необходима, компютърът ви няма да стане по-бърз. В днешно време минималното количество, което ви трябва е 8 гб, имайте предвид, че много програми могат да използват доста повече.

HDD и SSD

HDD и SSD са носителите за данни във вашия компютър. Те съхраняват всеки един файл, програма, както и вашата операционна система. SSD е по-новата технология за запаметяване на данни. За разлика от HDD, които използват въртящи се магнитни дискове, SSD използват NAND чипове. Липсата на движещи се компоненти ги прави по-надеждни и значително по-бързи. Все още HDD са по-евтини от SSD, но и това се променя с течение на времето. С цел спестяване на средства, много хора комбинират SSD за тяхната операционна система и HHD за съхраняването на данни.

Периферия

Всеки компютър има различен набор от разширителни портове, трябва изберете набор, който е подходящ за нуждите Ви. Ако сте фотограф и използвате лаптоп, то той е хубаво да разполага и с четец за карти. Разбира се, можете да използвате USB, за да добавите липсващата периферия на вашия компютър. Операционна система

Имате избор от Windows, macOS и Linux (GNU plus Linux). Всяка от тях има своите предимства и недостатъци. Най-често изборът Ви зависи от софтуера, който използвате. Препоръчително е да се придържате към операционна система, с която сте свикнали, за да работите без затруднения.

Видео карти

Първо трябва да разберете дали имате нужда от видео карта. Да, тя е необходима на всеки компютър, за да работи нормално, но повечето модерни процесори имат вградена видео карта, която е достатъчна за повечето офис задачи. Външна видео карта е необходима, ако някой от софтуерите, които използвате може да се възползва от нея, или ако ви трябват повече от 2 монитора. Най-често софтуери за изчисления, чертане, графичен дизайн, видео и аудио обработка могат да се възползват от външна видео карта. Също така би било добре да закупите по-добра видео карта, ако се занимавате с 3D моделиране.

Обърнете се към екипа на ITArea Ltd., който ще Ви съдейства в избора на компютри и подходящата периферия, които ще бъдат в полза на бизнеса Ви и няма да натоварят бюджета на Вашата фирма излишно!

Next Post