Необходимост ли е резервното копие?

Резервното копие – нещо, което много хора подценяват, независимо дали за бизнес или лични файлове, и пропускат да направят. Причината за това е, че ако всичко се случва по план, резервното копие няма да бъде използвано. Но както е хубаво да имате резервна гума във вашия автомобил, така трябва да разполагате и с резервно копие на вашите данни. Ако все още не сте се убедили, че резервното копие на данните Ви е нещо наистина необходимо, вижте няколко причини, който ще променят и мнението Ви.

1. Бързо възстановяване на данни при инцидент

На всеки се случва да изтрие имейл, файл или цяла папка по погрешка. При наличието на backup, изтритата информация може да бъде възстановена за минути. Погрешното изтриване на данни не е единствената заплаха, компютърни вируси, дефектиране на техника, кражба и много други.

2. Бързи справки

Наличието на цялата информация, с която разполагате на едно място позволява правенето на бързи справки, за голям период от време. Много фирми са задължени да пазят информация с години, централизирането на тази информация я прави лесно достъпна.

3. Предимства пред конкуренцията

Бързото възстановяване след инциденти позволява запазването на ценни клиенти. Много от заплахите в ИТ сферата засягат цели индустрии, най-често това са компютърни вируси направени с цел да таргетират конкретен бранш. Понякога причината цял бранш да бъде засегнат е заразяване на сървър на една компания, следователно предаването му на всички, които работят с нея. Когато целият бранш е засегнат, фирмите, възстановили се най-бързо, ще превземат пазара.

4. Пестене на време

Колко често се налага да правите едно нещо повече от веднъж? Дали, защото сте го загубили, изтрили или просто, защото не сте смятали че ще ви трябва отново. Случвало ли ви се е да търсите стара версия на файл преди да бъде променен, или някоя стара бланка преди да бъде попълнена? Този процес струва пари и най-вече отнема време, което може да бъде използвано за развитието на вашия бизнес.

Не сте направили резервно копие на важни файлове за Вас и сте ги загубили? Свържете се с екипа на ITArea, за да избегнете това да се случи отново. Заложете на облачните услуги, предлагани от нашия екип и предотвратете подобни инциденти за в бъдеще.

Next Post Previous Post